SEJAHTERALAH SEMUA RAKYAT MALAYSIA

Ahad, 24 Januari 2010

Amaran kepada pemimpin Pakatan


Mursyidul Am Pas, Datuk Nik Abdul Aziz memberi kata dua kepada pemimpin dalam PR agar tidak mengamalkan budaya tidak sihat seperti rasuah, cah keting dan kronisme sekiranya mahu terus mendapat tempat dihati rakyat. Menteri Besar Kelantan itu berkata, sejarah telah membuktikan bahawa sesebuah parti itu tidak kekal dan diterima rakyat selamanya jika pemimpinnya mengamalkan budaya berkenaan dan tidak menunaikan tanggungjawab yang diamanahkan rakyat.

Saya memberi peringatan kepada pemimpin parti dalam Pakatan Rakyat supaya mereka menunaikan tanggungjawab sepenuhnya kepada rakyat dan tidak melakukan perkara buruk seperti cah keting, rasuah, kronisme dan sebagainya.

Diatas adalah sebahagian dari berita tajuk utama Harian Sinar 24 januari 2010 yang mana akhirnya disediakan pula undi SMS atas tajuk Wajarkah tindakan Nik Aziz beri kata dua terhadap parti gabungan pakatan rakyat jika amal gejala tidak sihat.

Mengikuti berita diatas saya terfikir pula wajarkah pengarang Harian Sinar ini mengeluarkan undian SMS diatas tajuk begitu. Saya berfikir apakah muslihat yang ingin dilakukan oleh Harian Sinar ataupun sememangnya harian ini juga sebagai ejen yang berusaha keras untuk memecahbelahkan perpaduan rakyat.

Undian SMS ini adalah untuk mengukur samaada populariti Datuk Nik Abd. Aziz setelah sebegitu banyak pakej maki hamun dan fitnah dilemparkan oleh media massa dan laman blog untuk menjatuhkan maruah beliau. Rupa-rupanya sekarang masa untuk mereka menilai markah prestasi usaha tersebut.

1 ulasan:

 1. Assalamualaykum...
  salam kenal...
  terimakasih atas kunjungan tuan di http://www.eidariesky.wordpress.com
  dengan segala hormat. kami mengundang tuan untuk berkunjung ke rumah kami "AL-EIDARIESKY" di http://www.eidariesky.co.cc
  dan untuk meningkatkan tali silaturahim antara kita, kami pun bermaksud ingin mengajak tuan untuk bertukar link...
  kami tunggu kunjungan dan konfirmasi dari tuan....
  Wassalamu'alaykum

  BalasPadam