SEJAHTERALAH SEMUA RAKYAT MALAYSIA

Khamis, 16 Mei 2013

DUN Damak yang bercelaru
PRU 13 yang lalu benar-benar memaparkan sikap sebenar sebahagian ahli politik di Jerantut.Melihat kepada gambar tertera ramai pengundi tertanya-tanya malah ada yang terkeliru apakah ada rakan baru dalam Pakatan Rakyat sedangkan diwaktu yang sama Parti Keadilan juga meletakkan calun disini (DUN Damak).

DUN Damak ada 4 calun yang bertanding iaitu  BN,PKR, Bebas( Bunga Raya) dan Bebas (Cangkul).Atas beberapa sebab Pas yang bertanding kerusi parlimen memilih calun Bebas menjadi rakan pakatannya sewaktu berkempen membelakangkan semangat pakatan Pakatan Rakyat.

Persoalannya ;

wajarkah calun Parlimen Pas mencampuri urusan Dun dengan berkempen bersama jenteranya memujuk pengundi memilih calun Bebas Bunga Raya ?

kenapa kempen ' sembelih ' calun PKR yang bermula selepas sahaja hari penamaan calun dilakukan secara terancang dan terang-terang.

kenapa jentera kempen Pas Dun Damak bersungguh-sungguh menyokong calun Bebas BungaRaya sehinggakan kerja2 kempen untuk calun Parlimen Pas terbantut.

kenapa Tuan Presiden Pas juga berjaya dipergunakan oleh calun Bebas untuk kempennya seolah-olah dia mendapat restu dari presiden Pas.

kenapa Pas Jerantut menjahanamkan persahabatan dalam Pakatan Rakyat di DUN Damak dengan berbagai-bagai alasan dan fitnah terhadap calun PKR.