SEJAHTERALAH SEMUA RAKYAT MALAYSIA

Jumaat, 17 Mei 2013

Cerita lain kalilah di Jerantut

Ucapan 'ini kalilah' pada awalnya diharap menjadi senjata untuk memaut sokongan kepada calun PR tapi akhirnya bertukar menjadi 'lain kalilah'. Awalnya mood 'ini kalilah' masa menukar kerajaan BN kepada PR amat dirasai terutamanya dikalangan pengundi bandar jerantut . Beberapa bualan dengan pengundi memang membayangkan angin ubah akan melanda tapi beberapa fenomena saat-saat akhir menyebabkan angin tersebut lesap begitu sahaja ditelan oleh emosi dan poket-poket yang mengelembung.

Perubahan kepada ' lain kalilah ' terjadi apabila watak utama PR dalam PRU13 iaitu calun P.81gagal mengawal emosi apabila sahabat karibnya menjadi calon Bebas cap bungaraya setelah gagal mendapat watikah untuk bertanding atas tiket DAP. Maka bermulalah satu kerja untuk mengelirukan pengundi penyokong PR  bahawa calun Bebas bebas Dap ini mendapat restu rahsia dari pimpinan Pas . Berbagai usaha dilakukan untuk menarik sokongan dari penyokong Pas sehingga bekerja keraslah para ustaz dan ustazah Pas menjaja macam-macam helah supaya calun Bebas ini menang sehingga ada yang berani mengatakan syura' ulama' Pas menerima gabungan Pas dan Bunga Raya ini.
Bagi jentera PR yang baru ditubuhkan untuk membantu calun PKR mereka terkejut bila menyedari bahawa hampir 80% jentera p/raya Pas Dun Damak telah nekad membantu calun Bebas walaupun menentang PKR yang telah menubuhkan sama-sama Pakatan Rakyat. Berbekalkan sedikit fitnah dan sifir pengundi yang memenangkan calun Parlimen Pas mereka ini telah menjadi penghalang kepada kerja2 kempen PKR dan senario seolah-olah Pas juga bertanding DUN . Maka perlawanan 4 penjuru di DUN Damak benar-benar sengit antara PKR menentang BN/MCA dan Pas/Bebas.

Keasyikkan jentera Pas Dun Damak menjalankan kerja kempen untuk calun Bebas benar-benar menjerat calun Pas sendiri. Pas merelakan lambang bulan dipergunakan oleh calun Bunga Raya sewenang-wenangnya. Mereka ( Pas Damak) lupa bahawa lambang bulan milik umat Islam dan ini melukakan hati segelintir umat Islam yang perihatin terhadap Pas . Kelukaan inilah yang menjadi punca kekalahan calun -calun Pas di Jerantut , Tahan dan Pulau Tawar.1 ulasan:

  1. Ass...saya tidak menyanka kalau saya sudah bisa sesukses ini dan ini semua berkat bantuan MBAH RAWA GUMPALA,saya yang dulunya bukan siapa-siapa bahkan saya juga selalu dihina orang dan alhamdulillah kini sekaran saya sudah punya segalanya,itu semua atas bantuan beliau.Saya sangat berterimakasih banyak kepada MBAH RAWA GUMPALA atas bantuan nomor dan dana ghaibnya,alhamdulillah kini saya sudah bisa membuka usaha kembali yang dulunya pakum karna masalah faktor ekonomi dan kini kami sekeluarga sudah sangat serba berkecukupan dan tidak pernah lagi hutang sana sini,,bagi anda yang punya masalah keuangan jangan sungkan-sungkan untuk menhubungi MBAH RAWA GUMPALA karna insya allah beliau akan membantu semua masalah anda dan baru kali ini juga saya mendaptkan para normal yang sangat hebat dan benar-benar terbukti nyata,ini bukan hanya sekedar cerita tapi inilah kisah nyata yang benar-benar nyata dari saya
    (((( BUKA BLO DANA GHAIB DAN NOMOR GHAIB MBAH RAWA GUMPALA ))))    Ass...saya tidak menyanka kalau saya sudah bisa sesukses ini dan ini semua berkat bantuan MBAH RAWA GUMPALA,saya yang dulunya bukan siapa-siapa bahkan saya juga selalu dihina orang dan alhamdulillah kini sekaran saya sudah punya segalanya,itu semua atas bantuan beliau.Saya sangat berterimakasih banyak kepada MBAH RAWA GUMPALA atas bantuan nomor dan dana ghaibnya,alhamdulillah kini saya sudah bisa membuka usaha kembali yang dulunya pakum karna masalah faktor ekonomi dan kini kami sekeluarga sudah sangat serba berkecukupan dan tidak pernah lagi hutang sana sini,,bagi anda yang punya masalah keuangan jangan sungkan-sungkan untuk menhubungi MBAH RAWA GUMPALA karna insya allah beliau akan membantu semua masalah anda dan baru kali ini juga saya mendaptkan para normal yang sangat hebat dan benar-benar terbukti nyata,ini bukan hanya sekedar cerita tapi inilah kisah nyata yang benar-benar nyata dari saya.

    BalasPadam