SEJAHTERALAH SEMUA RAKYAT MALAYSIA

Khamis, 13 Disember 2012

Mabuk Kepayang

Apa yang saya catat disini hanyalah apa yang kutip dari beberapa siri pembacaan dimajalah dan akbar serta hasil dari menonton TV. Sebenarnya banyak sangat senario politik Malaysia yang sentiasa menjijikkan deria saya tapi apakan daya sebagai seorang rakyat yang bertanggungjawab saya harus dengar,lihat dan berdepan dengan suasana yang berlaku hari ini.

Sangat kebas lidah saya untuk memanggil gelaran Datuk kepada beberapa sang algojo yang sering berkeliaran. Bukan kerana dengki dan hasad tapi minda bodoh saya masih berpendapat seorang 'Datuk' negeri Pahang mesti seorang yang setedi ,berilmu,berjasa dan berkampung .Akibatnya ramai yang memandang rendah kepada yang bergelar 'Datuk' negeri Pahang Darul Makmur.

Kini heboh pula dengan ramalan BN akan hilang majoriti dalam Dewan Negeri dan Dewan Rakyat. Mungkin PM baru kita DS Anwar dan MB baru Pahang Datuk Fauzi . Bermakna juga UMNO akan mula beransur-ansur mati akibat kekalahan itu. Sebab utama mungkin ramai pecacainya akan berebut-rebut masuk Dap meninggalkan Umno selain tekanan-tekanan yang mungkin ditimpakan oleh PR .

Pas memang boleh menang banyak kerusi DUN Pahang tapi harus kita ingat bahawa jawatan MB mestilah juga direstu oleh Sultan. Wakil Pas atau Dap bukanlah menjadi pilihan kerana tanggapan 'ultra' kepada kedua parti ini dan calun PKR yang akan menjadi pilihan.

2 ulasan:

  1. Saya ingin berbagi cerita kepada anda bahwa saya ini IBU PUSPITA seorang TKI dari malaysia dan secara tidak sengaja saya buka internet dan saya melihat komentar ibu hayati yg dari honkong tentan MBAH KABOIREN yg telah membantu dia menjadi sukses dan akhirnya juga saya mencoba menghubungi beliau dan alhamdulillah beliau mau membantu saya untuk memberikan nomor toto 6D dan alhamdulillah itu betul-betul terbukti tembus,kini saya sangat berterimakasih banyak kepada MBAH KABOIRENG dan jika anda ingin seperti saya silahkan hubungi MBAH KABOIRENG di 085-260-482-111,saya juga tidak lupa mengucap syukur kepada ALLAH karna melalui MBAH KABOIRENG saya juga sudah bisa sesukses ini dan jangan mudah percaya kepada MBAH yg lain selain MBAH KABOIRENG karna saya juga pernah mengalami yg namanya dibohongin sama para normal yg lain,ini bukan rekayasa dari saya melainkan ini kisah nyata dari seorang TKI,jangan ada percaya klau ada yg memakai pesan ini klau bukan atas nama saya krna itu cuma bohan dan ini resmi saya yg menulis.Untuk yg punya rum erimakasih atas tumpangannya. KLIK _ GHOB _ 2D 3D _ 4D _ 6D _ DISINI
    Saya ingin berbagi cerita kepada anda bahwa saya ini IBU PUSPITA seorang TKI dari malaysia dan secara tidak sengaja saya buka internet dan saya melihat komentar ibu hayati yg dari honkong tentan MBAH KABOIREN yg telah membantu dia menjadi sukses dan akhirnya juga saya mencoba menghubungi beliau dan alhamdulillah beliau mau membantu saya untuk memberikan nomor toto 6D dan alhamdulillah itu betul-betul terbukti tembus,kini saya sangat berterimakasih banyak kepada MBAH KABOIRENG dan jika anda ingin seperti saya silahkan hubungi MBAH KABOIRENG di 085-260-482-111,saya juga tidak lupa mengucap syukur kepada ALLAH karna melalui MBAH KABOIRENG saya juga sudah bisa sesukses ini dan jangan mudah percaya kepada MBAH yg lain selain MBAH KABOIRENG karna saya juga pernah mengalami yg namanya dibohongin sama para normal yg lain,ini bukan rekayasa dari saya melainkan ini kisah nyata dari seorang TKI,janan ada percaya klau ada yg memakai pesan ini klau bukan atas nama saya krna itu cuma bohon dan ini resmi saya yg menulis.Untuk yg punya rum erimakasih atas tumpangannya. KLIK _ GHOB _ 2D 3D _ 4D _ 6D _ DISINI

    BalasPadam