SEJAHTERALAH SEMUA RAKYAT MALAYSIA

Ahad, 6 Januari 2013

Amanat Haji Abdul HadiSaya belum pernah membaca secara penuh amanat Tuan Guru Haji Abdul Hadi ,presiden parti Pas,cuma berkesempatan menatap beberapa helaian yang dimuatnaik dilaman facebook dan blog. Tapi apabila heboh hari ini media berbagai jenama meminta TGHAH menarik balik amanatnya maka saya kembali berminat untuk memberi perhatian kepada isu ini.

Amanat ini sejak awal lagi telah menjadi pemecahbelah masyarakat Melayu. Bagai nak pecah kepala otak ustaz2 Umno nak menjawapnya. Kerana sebelum ini hampir semua Melayu Islam selesa dengan pegangan politik suku agama suku. Amanat ini menyedarkan ramai orang Melayu betapa kewajipan mereka mengambil Islam menjadi teras politik dan membuang konsep kebangsaan,puak dan kesukuan.

Sudah lama amanat ini tertampal didada masyarakat tapi masih ramai yang menolak .Kenapa ? Kenapa tiada yang berani membahaskan amanat ini secara berdepan dengan TGH Abdul Hadi atau minta TGHAH tunjukkan wakil ganti beliau seandainya tidak berani berdepan dengan beliau. Kalau setakat berhujah diperingkat Jerantut , dengan saya pun boleh.

Mengajilah ... mengajilah .... kita jadi jahil kalau tak mengaji Islam .

Tiada ulasan:

Catat Ulasan